Mikado Spel 25cm in houten kistje
Mikado Spel 25cm in houten kistje

Mikado is een bekend gezelschapsspel waarbij ruimtelijk inzicht en concentratie vereist is. Met gezonde spanning de stokjes één voor één pakken zonder de andere te laten bewegen!

Verzendkosten

€ 4,95 

EAN

8716096007978  

€ 4,99
Prijs per stuk

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Op verlanglijst
 

Het spel begint op het moment je dat alle stokjes vast hebt en ze op een grote hoop laat vallen. De stokjes liggen nu over en op elkaar en het spel kan beginnen. Om de beurt mag iedereen één voor één een stokje pakken, bewegen de andere stokjes op tafel niet, dan mag je het stokje houden en mag je de stokjes die je hebt gepakt gebruiken om het volgende stokje te pakken. 

Beweegt een van de andere stokjes dan ben je af en is de volgende aan de beurt, het spel wordt gespeeld in de richting van de klok. Degene met de meeste stokjes heeft gewonnen, het spel kan je met de volgende regels moeilijker maken. Mikado is geschikt vanaf ongeveer 6 jaar en een spelronde duurt ongeveer 20 minuten.

Maak het mikado moeilijker met deze spelregels

  • Elk van de mikadostokjes is voorzien van een kleurcode die de waarde in punten aangeeft (verschilt soms per spel)
    • Blauw: 50 punten
    • Groen: 40 punten
    • Rood: 25 punten
    • Geel: 10 punten
  • Het spel is afgelopen als iemand 500 punten heeft verzameld of wanneer alle stokjes op zijn
Hoewel het spel redelijk eenvoudig lijkt komt er genoeg bij kijken, zo stimuleert dit spel je fijne motoriek en je concentratievermogen. Daarnaast komt er de nodige tactiek bij kijken als je met punten speelt.